Suur-Savon Sähkö -konserni

Palveluksessamme on yli 110 energia-alan ammattilaista. Työllistämme vuosittain suoraan tai välillisesti lähes 600 henkeä. Vuotuinen vaikutuksemme aluetalouteen on yli 100 miljoonaa euroa.

Koti > Yrityksestä > Suur-Savon Sähkö -konserni

Liiketoimintomme koostuvat kolmesta osasta.

  • Lumme Energia myy sähköä kaikkialle Suomeen.
  • Järvi-Suomen Energia huolehtii sähkön jakelusta alueellamme.
  • Lempeä toimittaa ympäristöystävällistä kaukolämpöä järvisuomalaisiin koteihin ja kiinteistöihin.

Omistuksemme on paikallisissa käsissä: alueen kunnat omistavat 60 %, yhteisöt ja yritykset 26 %, seurakunnat 5 % ja yksityiset 6 %.

Konsernin emoyhtiönä Suur-Savon Sähkö omistaa pääosan konsernin omaisuudesta, kuten sähkö- ja lämpöverkon sekä konsernin toimitilat ja muut kiinteistöt. Suur-Savon Sähkö myy kaukolämpöä Lempeä-tuotemerkin alla. Lempeä toimittaa lämpöä kymmenelle paikkakunnalle

Tytäryhtiö Lumme Energia myy sähköä kaikkialle Suomeen niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Lisäksi Lumme Energian valikoimaan kuuluvat sähköisen liikenteen palvelut sekä aurinkopaneelit kuluttajille ja pienyrityksille. Lumme Energian tytäryhtiö Solarigo Systems toimittaa yrityksille uusiutuvaa aurinkosähköä paikanpäällä tuotettuna. Loiste Sähkönmyynnin koko osakekanta siirtyi 1.4.2021 Suur-Savon Sähkön omistukseen. Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti toimivat aluksi sisaryhtiöinä, mutta tavoittelevat operatiivisen toiminnan tehostamista alusta alkaen. Kauppa on merkittävä siirto suomalaisten energiayhtiöiden konsolidoitumiskehityksessä.

Sähköverkko on vuokrattu sähkönsiirtotoimintaa harjoittavalle tytäryhtiölle, Järvi- Suomen Energialle. Järvi-Suomen Energia huolehtii  alueellaan sähköenergian jakelusta yli 102 000 asiakkaalle. Verkkoyhtiön ammattilaiset työskentelevät noin 27 000 kilometrin mittaisen sähköverkoston suunnittelun, rakennuttamisen, käytön ja kunnossapidon parissa. Järvi-Suomen Energia sopii omalla toimialueellaan myös sähköliittymien kaupat.

 

 Järvi-Suomen Energian toimitusalue

Työllämme on merkitys

Suur-Savon Sähkön vaikutusta paikalliseen talouteen on tutkittiin 2022 valmistuneessa aluetaloustutkimuksessa. Tutkimuksen laati Mikkelissä toimipistettään pitävä Ruralia-instituutti, joka on Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan osasto.  Tutkimustyön toteuttivat instituutin väitöskirjatutkijat Ada Trogen, Outi Hakala ja Susanna Kujala.

Suur-Savon Sähkö -konsernin osakkuusyhtiöt

Järvi-Suomen Voima Oy

50 %

Järvi-Suomen Voima tuottaa höyryä ja sähköä Ristiinassa ja kaukolämpöä Savonlinnassa.

Kymppivoima Oy

20 %

Kymppivoima on sähköntuotannon ja -hankinnan asiantuntijaorganisaatio.

Suomen Energiavarat Oy

22,9 %

Suomen Energiavarat kehittää Vapo Oy:n omistajana sen toimintaa ja varmistaa kotimaisten energiavarojen saatavuuden.

Elvera Oy

49,98

Elveran toimintaan kuuluvat maastosuunnittelu, verkkojen rakentaminen, kunnossapito ja vianhoito.

Yritystiedot

Suur-Savon Sähkö Oy

Otto Mannisen katu 6, PL 3, 50101 Mikkeli
Kotipaikka Mikkeli
Y-tunnus 0215863-7

Lumme Energia Oy

Prikaatinkatu 3 A, PL 40, 50101 Mikkeli
Kotipaikka Mikkeli
Y-tunnus 2839885-8

Järvi-Suomen Energia Oy

Otto Mannisen katu 6, PL 3, 50101 Mikkeli
Kotipaikka Mikkeli
Y-tunnus 0981408-6