Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Vaajakosken ja ...

Vaajakosken ja Kissakosken vesivoimalaitoksilla juoksutetaan vettä kevään aikana

Veden pinnat ovat monin paikoin korkeammalla kuin keskimäärin tähän aikaan vuodesta.

Mäntyharjun reitillä Puulan nousussa oleva pinta on nyt runsaat 20 cm ajankohdan mediaanitason yläpuolella. Kissakosken voimalaitoksella juoksutus on tällä hetkellä melko suuri ja vedenpinnat alapuolisessa vesistössä, muun muassa Vahvajärvessä ja Lahnavedessä, ovat tämän myötä korkealla. Puulan ja useimpien muiden Mäntyharjun reitin järvien pintojen ennustetaan nousevan tänä keväänä korkealle. Puulalla tulvarajana pidetyn tason 94,90 m (NN-korkeusjärjestelmän mukaan) ylittyminen on melko todennäköistä.

Kissakosken juoksutusta tullaan vielä lisäämään lumien sulaessa. Myös Vaajakoskella joudutaan juoksuttamaan kevään aikana suuria määriä vettä.