Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Kissakoskella s...

Kissakoskella suuret juoksutukset

Puulan tulvahuippu ajoittunee touko-kesäkuun vaihteeseen. Valumat ovat viime aikoina kasvaneet, sillä lämmennyt sää sulattaa nopeasti viimeisiä lumia ja huhtikuun sademäärät ovat olleet yli kaksinkertaiset tavanomaiseen verrattuna.  Mikäli kevät jatkuu sateisena, voi tulva kohota ennakoitua suuremmaksi. 

Puulan vedenpinnan nousua hillitään suurilla juoksutuksilla Kissakosken voimalaitoksella. Ohijuoksutukset aloitettiin maaliskuussa ja niitä on kasvatettu kevään aikana. Suuri juoksutusmäärä pitää vedenpinnat korkealla alapuolisessa vesistössä. Vahvajärven vedenpinta on nyt 35 senttiä tavanomaista tulvakorkeuttaan ylempänä. Juoksutusta joudutaan todennäköisesti edelleen kasvattamaan toukokuun aikana.  

Puulalle ja alapuoliseen vesistönosaan on laadittu tulvavaarakartat. Näillä alueilla voit tarkistaa Tulvakeskuksen tulvakarttapalvelusta, sijaitseeko kiinteistösi tulvavaara-alueella.