Suur-Savon Sähkö -konserni

Palveluksessamme on yli 110 energia-alan ammattilaista. Työllistämme vuosittain suoraan tai välillisesti lähes 600 henkeä. Vuotuinen vaikutuksemme aluetalouteen on yli 100 miljoonaa euroa.

Koti > Yrityksestä > Suur-Savon Sähkö -konserni

Suur-Savon Sähkö on järvisuomalainen energiakonserni. Teemme työtä paikallisen elinvoiman säilyttämiseksi. 

Liiketoimintomme ovat sähkön jakelu, lämpöliiketoiminta ja sähkön myynti. Lisäksi olemme aloittaneet liiketoiminnan sähköverkkojen älykkään kunnossapidon ja vianpaikannuksen alalla. Suur-Savon Sähkö omistaa Kissakosken ja Vaajakosken vesivoimalaitokset. Lisäksi yhtiö omistaa sähkön tuotantoa muualla Suomessa sekä Ruotsissa ja Norjassa. 

  • Lumme Energia myy sähköenergiaa ja aurinkopaneeleita kaikkialle Suomeen. Lumme Energian tytäryhtiö Solarigo Systems myy teollisen mittaluokan aurinkosähköjärjestelmiä.
  • Järvi-Suomen Energia huolehtii sähkön jakelusta alueellamme.
  • Lempeä Lämpö toimittaa ympäristöystävällistä kaukolämpöä järvisuomalaisiin koteihin ja kiinteistöihin. Kaukolämpöverkon ulkopuolella tarjoamme maalämpöratkaisun isommille kiinteistöille.
  • Evision tarjoaa dataan ja analytiikkaan pohjautuvia kunnossapidon ja vianpaikannuksen palveluita sähköverkkoyhtiöille.

Omistuksemme on paikallisissa käsissä: alueen kunnat omistavat 60 %, yhteisöt ja yritykset 26 %, seurakunnat 5 % ja yksityiset 6 %.

Avainluvut 2021

 

Liikevaihto, M€
Investoinnit, M€
Henkilöstö
Sähkön myynnin asiakkaat
Verkkopalveluasiakkaat
Lämpöasiakkaat
Sähkönjakeluverkko, km
Kaukolämpöverkko, km

272
104,2
114
310 380
102 329
1 509
28 000
160

(154,9)
(85,5)
(98)
(135 415)
(102 266)
(1511)
(27 000)
(157)

Konsernin emoyhtiönä Suur-Savon Sähkö omistaa pääosan konsernin omaisuudesta, kuten sähkö- ja lämpöverkon sekä konsernin toimitilat ja muut kiinteistöt. Suur-Savon Sähkö myy kaukolämpöä Lempeä-tuotemerkin alla. Lempeä toimittaa lämpöä kymmenelle paikkakunnalle

Tytäryhtiö Lumme Energia myy sähköä kaikkialle Suomeen niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Lisäksi Lumme Energian valikoimaan kuuluvat sähköisen liikenteen palvelut sekä aurinkopaneelit kuluttajille ja pienyrityksille. Lumme Energian tytäryhtiö Solarigo Systems toimittaa yrityksille uusiutuvaa aurinkosähköä paikanpäällä tuotettuna. 

Sähköverkko on vuokrattu jakeluverkkoyhtiö Järvi- Suomen Energialle. Järvi-Suomen Energia huolehtii  alueellaan sähkön jakelusta yli 102 000 asiakkaalle. Verkkoyhtiön ammattilaiset työskentelevät noin 28 000 kilometrin mittaisen sähköverkoston suunnittelun, rakennuttamisen, käytön ja kunnossapidon parissa. Järvi-Suomen Energia sopii omalla toimialueellaan myös sähköliittymien kaupat.

 

 Järvi-Suomen Energian toimitusalue

(tummanturkoosi alue)

Työllämme on merkitys

Suur-Savon Sähkön vaikutusta paikalliseen talouteen on tutkittiin 2022 valmistuneessa aluetaloustutkimuksessa. Tutkimuksen laati Mikkelissä toimipistettään pitävä Ruralia-instituutti, joka on Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan osasto.  Tutkimustyön toteuttivat instituutin väitöskirjatutkijat Ada Trogen, Outi Hakala ja Susanna Kujala.

Suur-Savon Sähkö -konsernin osakkuusyhtiöt

Järvi-Suomen Voima Oy

50 %

Järvi-Suomen Voima tuottaa höyryä ja sähköä Ristiinassa ja kaukolämpöä Savonlinnassa.

Kymppivoima Oy

20 %

Kymppivoima on sähköntuotannon ja -hankinnan asiantuntijaorganisaatio.

Suomen Energiavarat Oy

22,9 %

Suomen Energiavarat kehittää Vapo Oy:n omistajana sen toimintaa ja varmistaa kotimaisten energiavarojen saatavuuden.

Elvera Oy

49,98

Elveran toimintaan kuuluvat maastosuunnittelu, verkkojen rakentaminen, kunnossapito ja vianhoito.

Yritystiedot

Suur-Savon Sähkö Oy

Otto Mannisen katu 6, PL 3, 50101 Mikkeli
Kotipaikka Mikkeli
Y-tunnus 0215863-7

Lumme Energia Oy

Prikaatinkatu 3 A, PL 40, 50101 Mikkeli
Kotipaikka Mikkeli
Y-tunnus 2839885-8

Järvi-Suomen Energia Oy

Otto Mannisen katu 6, PL 3, 50101 Mikkeli
Kotipaikka Mikkeli
Y-tunnus 0981408-6