Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Suur-Savon Säh...

Suur-Savon Sähkölle merkittävä lainasopimus Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) kanssa

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja Suur-Savon Sähkö Oy ovat allekirjoittaneet kymmenen vuoden 45 miljoonan euron lainasopimuksen, jolla edistetään investointihankkeita vuosina 2023–2024.

Investointiohjelmassa keskitytään alueen energiainfrastruktuurin parantamiseen. Laajaan ohjelmaan sisältyvät maakaapeleiden asentaminen, uusien ilmajohtojen rakentaminen ja neljän sähköaseman rakentaminen maaseudulle. Strateginen investointi on tärkeä sähkönjakeluverkon toimintavarmuuden ja kapasiteetin lisäämiseksi, sekä uusiutuvien energialähteiden käyttöönoton helpottamiseksi.

Lisäksi investoinneilla valmistellaan uusien sähköautojen latausasemien rakentamista, aurinkopuistojen liittämistä ja valokuituverkon laajentamista.

”NIB voi tarjota pitkäaikaista rahoitusta ratkaisevan tärkeisiin investointeihin energiainfrastruktuurin kehittämiseksi. Lainasopimus tukee Suur-Savon Sähkön hankkeita, joilla se vahvistaa sähkönjakeluverkkoa, parantaa toimitusvarmuutta ja ottaa käyttöön uusiutuvia energialähteitä”, NIB:n toimitusjohtaja André Küüsvek sanoo.

”Tavoitteenamme on tehdä puhtaan energian käyttöön siirtymisestä totta Järvi-Suomessa. Tuuli- ja aurinkovoimaan on suunnitteilla suuria investointeja alueellamme. Yksittäiset kotitaloudet investoivat pienemmässä mittakaavassa aurinkoenergiaan. Lisäksi sähköajoneuvojen suosio kasvaa jatkuvasti. Kaikki tämä haastaa sähkönjakeluverkkomme. Olemme iloisia NIB:n kanssa solmitusta sopimuksesta. Yhteistyö tukee meitä alueen tulevaisuuteen tehdyissä investoinneissa”, Suur-Savon Sähkön toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen kertoo.

Paikallisella energiayhtiöllä Suur-Savon Sähköllä on keskeinen rooli sähkön tuotannossa, jakelussa ja myynnissä sekä kaukolämpö- ja valokuituverkkopalvelujen tuottamisessa alueella. Yhtiö, jonka enemmistöomistajia ovat alueen kunnat ja Suur-Savon Energiasäätiö, on ratkaisevan tärkeä energia-alan toimija alueella.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on kahdeksan jäsenmaan (Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro) omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella. Johtavat luottokelpoisuuslaitokset Standard & Poor’s ja Moody’s ovat myöntäneet NIB:lle parhaan mahdollisen luottokelpoisuuden AAA/Aaa.