Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Muutoksia Suur-...

Muutoksia Suur-Savon Sähkön konsernirakenteessa

Suur-Savon Sähkön tähän asti omistama sähköverkko siirtyi 1.6.2023 alkaen tytäryhtiö Järvi-Suomen Energian omistukseen. Suur-Savon Sähkön lämpöliiketoiminta siirretään uuteen perustettavaan Lempeä Lämpö Oy:n. Lempeä Lämpö aloittaa toimintansa 1.6.2023.

Järvi-Suomen Energia on tähän asti toiminut vuokralla emoyhtiön omistamassa verkossa. Järjestely on aiheuttanut vääristymää verkkopalveluhintojen vertailuun. Järvi-Suomen Energian oman pääoman tuottoprosentti on ollut korkea, sillä verkoton yhtiö on ollut myös velaton. Nyt tapahtuva muutos selkeyttää liiketoiminnan talouden tunnuslukujen seurantaa. Lisäksi konsernitasolla eri liiketoiminnot ovat jatkossa selkeästi eriytetty omiin yhtiöihin, mikä helpottaa liiketoimintojen johtamista ja kehittämistä.