Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Jari Juvonen Su...

Jari Juvonen Suur-Savon Sähkön tietoliikennepäälliköksi – tähtäimessä tietoverkkoliiketoiminnan kasvattaminen

Jari Juvonen on aloittanut 1.2. alkaen Suur-Savon Sähkön tietoliikennepäällikkönä. Hänen tehtäviinsä kuuluu yhtiön tietoliikenneomaisuuden hallinta ja kehittäminen, sekä kuituliiketoiminnan kasvattaminen. Juvosella on kymmenien vuosien kokemus tietoliikennejärjestelmistä ja alan johtotehtävistä.

Mikkeliläinen Jari Juvonen aloitti 1.2.2022 Suur-Savon Sähkön tietoliikennepäällikön tehtävissä. Hänen päätehtävänään on Suur-Savon Sähkön yli kahden tuhannen kilometrin mittaisen valokuituverkon kehittäminen ja sitä koskevan liiketoiminnan kasvattaminen. Juvosen vahva aiempi kokemus alalla toimisesta on peräisin pitkältä uralta Puolustusvoimilla. Hänen historiansa työnantajalla ulottuu vuonna 1986 suoritetusta varusmiespalveluksesta aina 2019 reserviin siirtymiseen. Näinä vuosina hän on toiminut useissa rooleissa tietoliikenneverkon suunnittelun ja rakentamisen parissa, sekä toiminut alan johtotehtävissä kouluttajana, yksikön päällikkönä ja apulaisosastopäällikkönä.

”Aiempaa työuraani on tietoliikenteen tehtävien lisäksi värittänyt jatkuva muutos ja sen hallitseminen. Puolustusvoimat ja sen myötä sen tietoliikenne koki useita muutoksia aikanani siellä, joten muutosten suunnittelu ja läpivienti on minulle tuttua. Muutosta pidän hyvänä asiana, kun se tapahtuu tarpeesta: sitä ei kannata tehdä vain muutoksen vuoksi”, Juvonen tähdentää.

Uudet ympyrät avartavat ja innostavat

Koulutuksensa Juvonen on saanut maasotakoulun viestiaselajiopinnoista, jonka lisäksi parhaillaan on käynnissä sähkö ja -automaatioinsinöörin koulutus ammattikorkeakoulussa. Uransa yhtenä muistettavana ajankohtana hän pitää vuoden komennustaan kriisinhallintatehtävissä Libanonissa. Ajanjaksosta jäi hänelle arvokas kokemus työskentelystä kiehtovassa ja monikansallisessa ympäristössä. Nyt siirtymisen jälleen uudenlaisiin tehtäviin hän kokee innostavaksi ja avartavaksi.

”Minusta on arvokasta päästä viemään eteenpäin tätä Suur-Savon Sähkön ja maakuntienkin kannalta vaikuttavaa tietoverkkohanketta. Nykyaikaisessa, toimivasta tietoliikenteestä riippuvaisessa yhteiskunnassa meillä on mahdollisuus parantaa Järvi-Suomen teknologista kilpailukykyä ja houkuttelevuutta alueena. Ihmisten kanssa toimiminen on minulle aina ollut luontevaa, joka on tässä eduksi, sillä nämä tavoitteet ovat saavutettavissa vain alueellisella yhteistyöllä”, Juvonen summaa.

Vapaa-ajalla Juvosen pitävät liikkeessä perhe ja monet harrastukset. Hänen harrasteisiinsa kuuluvat muun muassa metsästys, jääkiekko sekä moni muu liikuntamuoto. Perheen yhteistä toimintaa on matkailu.