Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Digitalisaatioj...

Digitalisaatiojohtajamme Milla Ratia väitteli tohtoriksi

Suur-Savon Sähkön digitalisaatiojohtaja Milla Ratia on saanut pitkäjänteisen työnsä tuloksena valmiiksi väitöskirjansa tietojohtamisen alalla Tampereen yliopistosta. Väitöksen aihe, Business Analytics Creating Value in the Private Healthcare Sector, syventyy liiketoiminta-analytiikan hyödyntämiseen yksityisellä sosiaali-ja terveydenhuoltosektorilla.

Väitöskirja keskittyi liiketoiminnan analytiikan rooliin arvonluonnissa, ja sen tuloksista on hyötyä myös Suur-Savon Sähkö -konsernin digitalisaatiossa ja liiketoiminta-analytiikan kehittämisessä. Väitöksen lähtökohta on, että datalla ja sen analytiikalla on saavutettavissa etua monilla eri toimialoilla, esimerkiksi kilpailuetua. Datan pohjalta voidaan tehdä parempia päätöksiä liiketoiminnan eri tasoilla, kuin myös datasta voi olla hyötyä myös uusien liiketoimintojen kartoittamisessa. Tällaisista toimista voidaan saavuttaa säästöjä liiketoiminnan kustannuksissa. Data ja sen hyödyntäminen voi myös itsessään olla uusi liiketoiminta, kuten Suur-Savon Sähkön uusi yhtiö, Evision viitoittaa.

Evision on hieno esimerkki siitä, kuinka aiemmin hyödyntämätöntä dataa käsittelemällä uusin analysointimenetelmin voidaan jalostaa arvoa. Suur-Savon Sähkö jatkaa oman digitalisaatio-osaamisensa kehittämistä väitöskirjan viitoittamalla tiellä, hankkimalla digitalisaation hyödyntämiseen liittyvää kyvykkyyttä ja ottamalla datan hyödyntämisen tiiviimmin osaksi konsernin tekemistä.

Onnittelut Millalle suuren urakasta valmistumisesta! Voit tutustua väitöskirjaan alla olevan linkin kautta