Koti > Ajankohtaista > Uutiset > DI Jussi Partan...

DI Jussi Partanen nimetty Evisionin operatiiviseksi johtajaksi rakentamaan tekoälyä hyödyntävää kunnossapitoa

Dataan ja analytiikkaan pohjautuvaan sähköverkkojen älykkääseen kunnossapitoon erikoistunut Evision Oy sai sulkavalaisesta Jussi Partasesta operatiivisen johtajan maanantaina 10.1.2021. Partasella on vahva tausta sähköverkkojen rakennuttamisesta ja kunnossapidosta, sekä aiempaa kokemusta droneilla tehtävästä sähköverkon tarkastusliiketoiminnasta. Evisionin toimintamalli perustuu datan hyödyntämiseen ja se on ensimmäinen yhtiö Suomessa, joka toimii tällä palvelukokonaisuudella.

”Tulemme parantamaan asiakkaiden sähkönjakelun varmuutta digitalisaation keinoin. Evisionilla on valtava potentiaali parantaa sähköverkkojen kunnossapidon kustannustehokkuutta drone- ja tekoälyteknologiolla. Säästö perustuu nopeampaan vianpaikannukseen tekoälyn avulla, jolloin korjaustoimenpiteitä päästään tekemään huomattavasti nopeammin”, Evisionin operatiivinen johtaja Jussi Partanen kertoo.

”Sähkönjakelussa on meneillään tällä hetkellä useita rakenteellisia muutoksia, jotka edellyttävät alan kehittymistä. Viime vuosikymmeninä myrskyt ovat lisääntyneet, mutta samalla ihmisten tarve laadukkaalle sähkönsaannille on kasvanut. Sen mahdollistamiseksi tehdään Suomessa valtavasti töitä, ja asiakkaiden katkoajat lyhenevät joka vuosi. Digitalisaatio tuo kokonaisuuteen myös oman ulottuvuutensa. Dataohjattujen verkostoinvestointien rinnalla älykkään kunnossapidon rooli on ehdottoman tärkeä”, Partanen jatkaa.

Uudet tehtävät, tutut teknologiat

Partanen ottaa maanantaista 10.1. eteenpäin hoitaakseen Evisionin operatiivisen johtajan tehtävät. Hänen vastuualueisiinsa kuuluu Evisionin operatiivisen toiminnan käynnistäminen, ylläpito ja kehitys. Yhtiön palveluihin kuuluu maastossa kulkevien sähkölinjojen kuvantaminen eri menetelmin. Droneilla toteuttavalla kuvauksella pyritään kustannustehokkuuteen ja turvallisuuteen verrattuna aiempiin menetelmiin. Partanen itse on toiminut dronejen parissa jo useita vuosia. Hänen aikaisempi yrityksensä tarjosi muun muassa konsultointia droneihin ja sähköverkkoihin liittyen.

”Miehittämättömien lennokkien etuna ovat joustavuus ja turvallisuus eli lennokkia voidaan käyttää myrskyn jälkeen pimeässä ja tuulisena ajankohtana, jotka olisivat helikopterihenkilöstölle vaarallisia olosuhteita”, Partanen tiivistää.

Partanen on koulutustaustaltaan energiatekniikan diplomi-insinööri, ja hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus sähköverkkojen suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta. Hän on myös uransa alkutaipaleella toiminut kenttätehtävissä sähköverkkoasentajana. Vapaa-ajallaan Partanen harrastaa kalastusta ja valokuvausta sekä on aktiivinen kuntosalikävijä. Partanen raportoi Evision Oy:n toimitusjohtajalle (oto) Milla Ratialle.

Lisätietoja antavat:

Milla Ratia, toimitusjohtaja (oto) p. 010 210 4320

Markus Tykkyläinen, hallituksen puheenjohtaja, p. 010 210 4242