Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Pro gradu-työn...

Pro gradu-työntekijä Tatja Syrjämäki tutkii yhteistyön edellytyksiä

Suur-Savon Sähkö haki talvella opinnäytetyöntekijää, joka pureutuisi älykkäisiin ekosysteemeihin. Liiketoimintaekosysteemi tarkoittaa organisaatioverkostoa, jotka osallistuvat tuotteen tai palvelun tuottamiseen tai toimittamiseen. Ekosysteemien kehittäminen on osa Suur-Savon Sähkön digitalisaation visiota hyvinvoivan tietoyhteiskunnan edistämiseksi. Urakkaan tarttui Tatja Syrjämäki, joka opiskelee Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätieteitä ensimmäistä maisterivuotta. Tatja liittyi osaksi Suur-Savon Sähkön uutta Digitaaliset ratkaisut ja innovaatiot -yksikköä.

Tähdet menivät kyllä linjaan pro gradu -työn kanssa. Halusin jatkaa siitä, mihin aikaisemmassa lopputyössä jäin. Koulu jousti hyvin ja mahdollisti työn aikaistamisen vuodella, vaikka kovin moni näitä ei ensimmäisenä maisterivuotenaan tee. Aihe elää tilanteen mukaan, joka tietty tuo omat haasteensa. On ollut upeaa nähdä käsittelemäni aihe käytännössä Suur-Savon Sähköllä, joka on myös opettanut paljon, Tatja toteaa.

Aiheeksi muotoutui tarkemmin ”Liiketoimintaekosysteemin kyvykkyyksien tunnistaminen”, jossa Tatja käsittelee uusien ekosysteemien luomiseen ja kilpailukyvyn edistämiseen vaadittavia kyvykkyyksiä ja resursseja. Maisterityön suunnitteleminen alkoi huhtikuussa ja kirjoittaminen alkoi toukokuussa.

Olen huomannut, että etätyö on tehnyt tätä itselle helpommaksi. Huomasin, että olen tällainen erakkoluonne, joten työskentely omassa kodissa ei ole haitannut. Lisäksi etätyö on vähentänyt matkustamista ja säästänyt siten aikaa. Suur-Savon Sähkö on mahdollistanut toimivan etätyön, enkä ole kokenut etätyön vaikuttavan negatiivisesti tiimiytymiseen tai työkavereihin tutustumiseen. Työ etenee hyvin, ja olen tyytyväinen tähänastiseen kokonaisuuteen, Tatja kertoo.