Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Liikkuvuutta ko...

Liikkuvuutta konsernissa – Erkki Minkkinen on nähnyt Suur-Savon Sähkön jo kolmen eri yrityksen silmin

25-vuotias Erkki Minkkinen on ehtinyt jo kokea Suur-Savon Sähkön monesta eri näkökulmasta. Aloitettuaan kesäharjoittelijana Lumme Energialla, konserni ei päästänyt otettaan irti hänestä. Parin Lumme Energialla vietetyn kesän jälkeen Erkki päätyi kuitenkin tekemään diplomityönsä Järvi-Suomen Energialle. Lopputyönsä jälkeen hän aloitti käyttöinsinöörin työt Enervalla, joka on Suur-Savon Sähkön kumppaniyhtiö.

Sähkötekniikan kandidaatiksi valmistuttuaan keväällä 2019, Erkki haki työpaikkaa Lumme Energialta, jossa hänen tekemä kandidaatin työ aurinkosähköstä herätti kiinnostusta. Hän pääsi uusien liiketoimien tiimiin aurinkosähkön pariin.

  • Kovasti tykkäsin työstä. Työ sisälsi paljon asiakaspalvelua ja teknistä puolta. Toisena kesänä sain enemmän vastuuta myynnin ja urakoitsijayhteistyön parissa. Meillä oli tosi hyvä tiimi. Yhteishenki oli mainio ja homma toimi. Esimiehet olivat auttavaisia ja uteliaana opiskelijana käytin sitä hyväksi kyselemällä paljon, Erkki muisteli.

Ehdittyään olemaan viikon talossa, Erkkiä sekä toista harjoittelijaa pyydettiin lähtemään Savonlinnan rakennusmessuille esittelypisteelle kertomaan aurinkosähköstä.

  • Ei siitä oikein osannut kieltäytyäkään. Messuja edeltävänä yönä oli satanut lunta ja autoon oli jo ehditty vaihtaa kesärenkaat. Onneksi tiet olivat kuitenkin sulat, mutta Juvan ABC:n parkkipaikalla oli kyllä loskaa. Siinä aamukahveja hörppiessä mietittiin, että mitenköhän me tästä selviämme. Saimme kuitenkin messujen jälkeen hyvää palautetta toiminnasta ja myös muutama kauppaan johtanut keskustelu aikaiseksi. Eli onnistunut ja hauska reissu, Erkki totesi.

Parin Lumme Energialla vietetyn kesän jälkeen kouluvuodet alkoivat käymään vähiin ja diplomityön tekeminen alkoi häämöttää. Kyseltyään esimieheltään mahdollisuudesta tehdä diplomityö yritykselle, Erkki ohjattiin Järvi-Suomen Energialle. Diplomityön aiheeksi valikoitui ”Akkuvaraston hyödyntäminen ja kannattavuus sähkönjakeluverkossa”. Diplomityötä työstettiin yhteensä seitsemän kuukautta alkusyksystä alkukevääseen yhteistyössä Järvi-Suomen Energian kehityspäällikkö Tomi Österin kanssa. Suuri työ palkittiin ja valmistuminen häämöttääkin kesäkuun 2021 lopussa.

  • Suurelta osin tein sen Lappeenrannassa etänä. Olisi ollut mukavampi ja ehkä helpompi, jos olisin pystynyt tekemään sen paikan päällä, mutta maailman tilanne oli mitä oli. Kun en itse päässyt kaivamaan joitakin tietoja, jouduin aina silloin tällöin vaivaamaan Tomia. Sähköposti toimii myös hyvin rikkinäisenä puhelinlankana. Välillä mietin, että mitenköhän näitä Excel-taulukoita luetaan, Erkki naureskeli.

Valmistumisen myötä alkavatkin uudet kujeet. Erkki aloitti Enervalla toukokuussa työt käyttöinsinöörinä, johon kuuluu muun muassa Järvi-Suomen Energian sähköverkon valvonta ja käyttötoiminta. Enerva on Suur-Savon Sähkön kumppaniyhtiö ja vastaa sähköverkon valvonnasta ja käytöstä.

  • Tähän kuuluu aika pitkä perehdytys ennen kun saan tehdä itsenäisesti töitä. Sain itse vaikuttaa työkuvan muodostumiseen, mikä oli erittäin hyvä. Innolla odotan tulevaa.