Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Etelä-Savon ti...

Etelä-Savon tietoliikenneverkon kehitystyö etenee

Keskiviikkona 1.7.2020 julkaistiin Etelä-Savon tavoitteellinen tietoliikenneverkko -loppuraportti.

Kyseessä on Etelä-Savon Maakuntaliiton, MPY:n, BLC:n ja Suur-Savon Sähkön yhteishanke. Hankkeen tavoitteena oli selvittää pitkällä aikavälillä mahdollisuuksia toimialasiilojen rajat murtavalle yhteistyölle tietoliikenneverkkojen rakentamisessa. Onnistuessaan nostamme yhteisrakentamisen ja yhteistyön uudelle tasolle.

Järvi-Suomen Energia rakentaa noin tuhat kilometriä säävarmaa sähköverkkoa vuodessa. Valokuituverkkoa vedetään sähkökaapeleiden yhteydessä noin 300 km vuosittain. Kuituverkko ulottuu siten yhä uusille alueille, ja mahdollistaa alueellisten operaattoreiden tarjonnan tilaajaverkkojen rakentamiselle. Oleellista on myös linkkimastojen vetäminen kuidun päähän -kuiduttomia mastoja on vielä Etelä-Savossakin kymmeniä-, jolloin saadaan nopeasti vahvistettua langattomia yhteyksiä!

Olemme iloisia eteläsavolaisesta yhtenäisyydestä ja yhteistyöstä tällä saralla! Meille Suur-Savon Sähkö – konsernissa on tärkeää tukea kaikilla tavoin maakunnan yhtenäisyyttä, ja nämä liiketoiminnalliset yhteistyörakenteet ovat erittäin tärkeitä.

Lue hankkeen loppuraportti