Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Elvera koulutti...

Elvera koulutti uusia tekijöitä sähkötöihin

Syyskuussa 2019 aloitetussa koulutuksessa valmistui perjantaina 17.1.2020 17 opiskelijaa, jotka työllistyvät kaikki Elveran sähkötöihin. Rekry Koulutushanke toteutettiin Elveran, Etelä-Savon ELY:n ja TE-toimiston sekä KasvuEsedun yhteistyönä. Elvera on solminut toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen koulutusohjelmasta valmistuneiden kanssa. Uudet työntekijät työllistyvät Mikkelin, Joutsan, Lievestuoreen, Mäntyharjun, Haminan ja Elimäen työhönottopisteisiin.

-Tämä koulutushanke edesauttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme niin verkoston rakentamisen ja vian korjauksen parissa. Digitalisaatio ei näissä työtehtävissä tule meitä auttamaan, vaan lumikuormien, myrskytuulten aiheuttamien jakeluhäiriöiden korjauksessa ja verkon rakentamisessa tarvitaan ammattitaitoisia henkilöitä, toteaa Elveran toimitusjohtaja Arto Nieminen. -Alalla kärsitään työvoimapulasta, tämä on meidän tapamme yrittää ratkaista asia, Nieminen lisää.

Koulutus kesti kaikkiaan 84 työpäivää, joista 42 opiskeltiin Esedun tiloissa teoriapainotteisesti ja 42 päivää Elveran toimipisteissä työssäoppimisessa. Koulutus ei mahdollista suoraan yksintyöskentelyä, vaan se antaa valmiuden toimia työryhmän jäsenenä jakeluverkkojen rakennus-, huolto ja vianhoitotöissä. -Olemme jo alustavasti selvitelleet Esedun kanssa jatkokoulutushanketta, jossa heille saataisiin pätevyys yksintyöskentelyyn, sanoo Elveran laatu- ja turvallisuuspäällikkö Antti Huttunen.

Elvera Oy kuuluu Suomen suurimpiin verkosto- ja infrapalvelualan toimijoihin. Sähköverkkojen lisäksi huolehdimme vesi-, lämpö- ja tietoliikenneverkkojenrakennus- ja kunnossapitotöistä ja tarjoamme monipuolisia teollisuuspalveluja. Vaikka yhtiömme on nuori, on osaamisellamme pitkät perinteet. Elvera Oy on yhdistetty Suur-Savon Sähkötyö Oy:n, Lappeenrannan Verkonrakennus Oy:n ja Kyvera Oy:n verkonrakennustoiminnoista. Katsomme vahvasti tulevaisuuteen, mutta emme unohda juuriamme. Asiantuntijaverkostossamme työskentelee yli 300 ammattilaista. Tuotamme monipuolisia ja joustavia, jatkuvasti kehittyviä palveluja kaikkialle Suomeen. Elveran omistaa kolme suomalaista energiayhtiötä.