Koti > Ajankohtaista > Uutiset > SunSulkava-auri...

SunSulkava-aurinkopuiston avajaiset

Sulkavalla vietettiin aurinkoisena toukokuun päivänä uuden aurinkopuiston avajaisia. SunSulkava-hankkeessa Sulkavalle rakennettiin 5 MWp aurinkosähköpuisto, jolla katetaan koko Sulkavan kunnan oma sähkön kulutus. Solarigo Systemsin rakennuttaman aurinkopuiston valmistumisen myötä Sulkavasta tuli Suomen ensimmäinen kunta, jonka käyttämä sähkö tuotetaan auringon valosta.

Avajaistapahtumaan 9.5. osallistui kunnan työntekijöitä ja hankkeessa mukana olleiden yritysten edustajia. Tapahtuma oli historiallinen Sulkavan kunnalle ja paikalle saapuikin runsaasti myös paikallisia ihmisiä nonstop-kyydityksin kylän keskustasta. Puiston keskellä oli esiintymislava, jolla kuultiin puheenvuoroja muun muassa Sulkavan kunnanjohtajalta Juho Järvenpäältä ja Suur-Savon Sähkön toimitusjohtajalta Markus Tykkyläiseltä. Puheenvuorojen välissä tunnelmaa piti yllä muusikko Roope Nykänen tarjoamalla yleisölle live-musiikkia.

Avajaisiin osallistui arviolta noin 200 henkilöä.
Tapahtumassa oli mahdollisuus osallistua Solarigo Systemsin hankekehitysinsinöörin Roope Raision vetämälle esittelykierrokselle.

Aurinkopuistoon rakentui kaiken kaikkiaan yli 9000 aurinkopaneelia noin seitsemän hehtaarin alueelle. SunSulkava onkin tällä hetkellä Suomen toisiksi suurin aurinkopuisto. Lisää hankkeen vaiheista voit lukea Solarigo Systemsin verkkosivuilta.