Koti > Ajankohtaista > UncategorizedUutiset > Suur-Savon Säh...

Suur-Savon Sähkön yhtiökokous

Suur-Savon Sähkö Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin tiistaina 1.6.2021 Mikkelin kongressikeskus Mikaelissa. Kokouksessa käsiteltiin yhtiöjärjestyksen varsinaiselle yhtiökokoukselle määrittelemät asiat.

Toimitusjohtajan katsauksessa päällimmäisenä myönteiset tulevaisuuden näkymät

”COVID-19 pandemia on leimannut myös kuluvan alkuvuoden toimintaa energialiiketoiminnassa. Vuoden takaiseen verrattuna niin asiakkaidemme, muiden sidosryhmien kuin oman henkilöstönkin tunnelmat ovat kuitenkin paljon myönteisemmät”, summaa konsernin toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen näkymiä hankalien aikojen jälkeen.

Organisaation toimivuutta sekä henkilöstön hyvinvointia koskeneen kyselyn tulokset kehittyivät myönteisesti vuoden 2020 aikana verrokkiyrityksiin verrattuna, ja tästä tunnustuksena Suur-Savon Sähkö Oy sai maaliskuussa 2021 Innostavin työpaikka -tunnustuksen. Poikkeuksellisena vuotena tämä antaa hyvää viestiä organisaation kyvystä sopeutua äkillisiin yllättäviin olosuhteisiin.

Myönteisyys näkyy kaikissa Suur-Savon Sähkö -konsernin liiketoiminnan tunnusluvuissa. Epidemian ajan on pyritty ylläpitämään niin normaalia toimintaa kuin poikkeusolosuhteissa vain on ollut mahdollista. Tämä on osoittautunut oikeaksi valinnaksi. Konsernin investointitaso ensimmäisellä vuosikolmanneksella on ollut 36 % korkeampi kuin vuonna 2020, kohdistuen pääasiassa sähkön toimitusvarmuuden parantamiseen. Investointien korkealla tasolla on välitön työllistävä vaikutus kumppanuusverkostossa toiminta-alueella.

Energiatoimialalla tunnistamme reaaliaikaisesti ympäröivän yhteiskunnan aktiivisuuden kehittymisen. Alkuvuoden rohkaisemana olemme hyvin luottavaisia toiminta-alueemme yleisen taloudellisen vireen paranemiseen.

Hallintoneuvosto ja tilintarkastajat

Yhtiökokous päätti hallintoneuvoston jäsenmääräksi 29. Erovuorossa olleista hallintoneuvoston jäsenistä valittiin uudelleen:

 • Juha Hiekkanen, Toivakka
 • Anja Kauppinen, Hankasalmi
 • Pekka Laitinen, Rantasalmi
 • Jaakko Mattila, Juva
 • Jukka Ollikainen, Mäntyharju
 • Lasse Partanen, Sulkava
 • Timo Pulkkinen, Savonlinna
 • Jaana Vartiainen, Mikkeli

Uusia jäseniä hallintoneuvostoon valittiin:

 • Antti-Pekka Hokkanen, Joutsa
 • Tapani Korhonen, Mikkeli
 • Olli-Pekka Nykänen, Rantasalmi
 • Henri Saari, Heinola

Tilintarkastajiksi kuluvan vuoden toimintaa ja tilejä tarkastamaan valittiin:

Varsinaiset tilintarkastajat: 

 • Juho Himanen, KHT, Mikkeli
 • Antti Kääriäinen, KHT, JHT, Kajaani
 • Jukka Lievonen, KHT, Savonlinna

Varatilintarkastajat:

 • Harri Jylhä, KHT, Savonlinna
 • Arto Saarinen, KHT, Jyväskylä

Osingon maksu

Yhtiökokous hyväksyi hallituksen esityksen, jonka mukaan tilivuoden 2020 voitosta maksetaan osinkoina 100 euroa osakkeelta eli yhteensä 7,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoa löydät tuoreimmasta osavuosikatsauksestamme