Laskutus ja maksutavat

Suur-Savon Sähkön asiakkaana saat laskun sähköstä ja kaukolämmöstä kulutuksesi mukaan. Lähetämme laskun sähköisesti e-laskuna ja suoramaksuna tai perinteisesti paperisena.

Kysyttävää laskusta?

Paperilasku postitse

Lasku sähköstä tai kaukolämmöstä toimitetaan normaalisti paperilaskuna sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Postitse ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen toimitettu paperilasku on maksuton.

Sähköinen lasku suoraan pankkisi palveluun

Kun haluat laskusi helposti sekä nopeasti hyvissä ajoin ennen eräpäivää, kannattaa ottaa käyttöön sähköinen lasku.

Kuluttaja-asiakkaiden sähköinen e-lasku tai suoramaksu

Laita piste paperinpyöritykselle ja tee vaivaton e-laskusopimus verkkopankissasi. E-lasku vähentää turhaa paperijätettä, ja sen käyttö on helppoa ja nopeaa. Voit ottaa sen käyttöösi tekemällä sopimuksen oman pankkisi kanssa verkkopankissa tai pankin palvelupisteessä. Sopimuksen tekemistä varten kannattaa ottaa esille viimeisin paperilasku, saat siitä sopimuksen tekemiseen tarvittavat tiedot. E-laskun saat aina laskun lähetyspäivänä oman pankkisi verkkopalveluun ja voit myös asettaa sen siellä automaattisesti maksuun, jolloin et tarvitse huolehtia sähkölaskun eräpäivästä. E-laskut jäävät myös talteen pankin palveluun myöhempää tarkastelua varten.

Myös suoramaksusta sopimisen hoidat oman pankkisi kanssa. Saat suoramaksusta noin 2 viikkoa ennen eräpäivää ennakkotiedotten paperisena ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen. Se sisältää samat tiedot kuin lasku. Itse maksu veloitetaan eräpäivänä automaattisesti pankkitililtäsi ilman erillisiä toimenpiteitä. Suoramaksu ei ei vaadi verkkopankkipalvelun käyttöä. 

Yritysasiakkaan verkkolasku

Yritysasiakkaana voit saada meiltä laskun yritysten sähköisenä verkkolaskuna. Ilmoita meille yrityksen tiedot (asiakasnumero, yrityksen nimi ja osoite sekä y-tunnus) sekä verkkolaskuosoite sähköpostitse laskut@sssoy.fi osoitteeseen. 

Laskuarkisto

Kaikki sinulle lähetetyt laskut löydät Helmi-palvelustamme 'Laskuni' -osiosta. Voit siellä tarkastella sinulle lähetettyjä laskuja ja ne säilyvät siellä laskuarkistossa ilman eri toimenpiteitä. Laskuarkistostavoit myös tulostaa kadonneen laskun tilalle uuden.

Laskut ovat pdf-muodossa, joten tarvitset niiden tarkasteluun pdf-tiedostojen katselu ohjelman, joko selaimeesi tai erillisenä ohjelmana. Jos lasku ei aukea, salli ponnahdusikkunat Helmi-palvelun sivuilla. Tämän voit tehdä selaimesi astuksista.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu
p. 0800 90110
(arkisin klo 8-16)

Asioi verkossa

> Helmi-palvelu

> Viesti asiakaspalveluun