Sähkön ja kaukolämmön kulutuksen seuranta

Asiakkaanamme voit seurata sähkön ja kaukolämmön kulutusta Helmi-palvelussa. Näet kulutustietosi jopa tunnin tarkkuudella sekä graafisesti että numeroina. Halutessasi voit myös vertailla eri vuosien kulutusta.

Seuraa sähkön ja lämmön kulutustasi. Voit tarkastella kulutusta päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla. 

Kulutusseuranta löytyy Helmi-palvelusta 'Seuraa energiankulutustasi' -palvelusta. Kulutustiedot siirtyvät sinne kerran vuorokaudessa automaattisesti käyttöpaikkasi etäluettavalta mittarilta. Edellisen päivän tiedot on katsottavissa palvelusta aina seuraavan päivän aamuna. Reaaliaikaista ei kulutuksen seuranta vielä siis ole. 

Jos sinulla on useita käyttöpaikkoja, voit valita tarkasteltavan käyttöpaikan palvelusta löytyvän alasvetovalikon avulla. Osalla näkymistä voit myös tarkastella viitteelistä ulkolämpötilatietoa ja laskutettuja kustannuksia. Palvelussa voit vertailla useampien vuosien kulutusta ja vaihtaa tarkasteluajankohtaa. 

Voit tulostaa raportin 'Avaa tulostettava sivu'- painikkeesta tai viedä Excel-taulukkoon jopa vuoden tiedot tunnin tarkkuudella 'Lataa lukemat csv-tiedotona' -painikkeesta. Jos haluat mieluummin tarkastella lukuja kuvaajan sijaan, valitse 'Näytä lukemat taulukossa'.

Tarkempia vinkkejä kulutusseurannan käyttöön löydät Helmi-palvelusta 'Seuraa energiankulutustasi' -palvelun Tiedotteista.

 

Mitä tietoja näen kulutuksen seurannassa?

Sähkön kulutustiedot

Näet sähkön käyttöön liittyvät kulutustiedot niiden käyttöpaikkojen osalta, jonne sinulla on ollut sähkösopimus. Myös päättyneiden sopimusten tiedot ovat tarkasteltavissa sopimuksen voimassaoloajalta. Kulutustiedot näkyvät vain silloin, kun käyttöpaikalle on asennettu etäluettava mittari. 

Kaukolämmön kulutustiedot

Kaukolämpöasiakkaana voit seurata kaukolämmön kulutusta samassa palvelussa. Näet käytetyn kaukolämmön sekä jäähtymän päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla. Jos sinulla on sekä sähkö- että kaukolämpösopimuksia, näet kulutustietoja molempien osalta. Valitse vain alasvetovalikosta se käyttöpaikka, jota haluat tarkastella.

Oman sähkön pientuotannon tiedot

Jos sinulla omaa pientuotantoa, esimerkiksi omien aurinkopaneelien muodossa, oman tuotannon seuranta onnistuu edelleen samassa palvelussa. Tämä edellyttää, että olet tehnyt sopimuksen Suur-Savon Sähkön kanssa tuotannon ylijäämäsähkön myymisestä.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu
p. 0800 90110
(arkisin klo 8-16)

Asioi verkossa

> Helmi-palvelu

> Viesti asiakaspalveluun