Lämmön kulutuksen seuranta

Asiakkaanamme voit seurata lämmön kulutusta sähköisessä asiointipalvelu Helmissä. Näet kulutustietosi jopa tunnin tarkkuudella sekä graafisesti että numeroina. Halutessasi voit myös vertailla eri vuosien kulutusta.

Seuraa lämmön kulutustasi päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla. 

Kulutusseuranta löytyy Helmi-palvelusta 'Seuraa energiankulutustasi' -palvelusta. Kulutustiedot siirtyvät sinne kerran vuorokaudessa automaattisesti käyttöpaikkasi etäluettavalta mittarilta. Edellisen päivän tiedot on katsottavissa palvelusta aina seuraavan päivän aamuna. Reaaliaikaista ei kulutuksen seuranta vielä siis ole. 

Jos sinulla on useita käyttöpaikkoja, voit valita tarkasteltavan käyttöpaikan palvelusta löytyvän alasvetovalikon avulla. Osalla näkymistä voit myös tarkastella viitteelistä ulkolämpötilatietoa ja laskutettuja kustannuksia. Palvelussa voit vertailla useampien vuosien kulutusta ja vaihtaa tarkasteluajankohtaa. 

Voit tulostaa raportin 'Avaa tulostettava sivu'- painikkeesta tai viedä Excel-taulukkoon jopa vuoden tiedot tunnin tarkkuudella 'Lataa lukemat csv-tiedotona' -painikkeesta. Jos haluat mieluummin tarkastella lukuja kuvaajan sijaan, valitse 'Näytä lukemat taulukossa'.

Tarkempia vinkkejä kulutusseurannan käyttöön löydät Helmi-palvelusta 'Seuraa energiankulutustasi' -palvelun Tiedotteista.

 

Mitä tietoja näen kulutuksen seurannassa?

Kaukolämpöasiakkaana voit seurata kaukolämmön kulutusta samassa palvelussa. Näet käytetyn kaukolämmön sekä jäähtymän päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla. Jos sinulla on sekä sähkö- että kaukolämpösopimuksia, näet kulutustietoja molempien osalta. Valitse vain alasvetovalikosta se käyttöpaikka, jota haluat tarkastella.